Zomerweekend

Zomerweekend

Zomerkermis Rijsbergen. Een zonnige naam voor hopelijk ook weer een kermis met heerlijk zomerweer.

Het zomerweekend vindt traditiegetrouw plaats het derde weekend in juni. Tijdens dit weekend vinden er vele activiteiten plaats.

Kermis:

Op het Kennedyplein staan van zaterdag tot en met dinsdag verschillende attracties voor jong en oud. Op het Marktplein staat traditiegetrouw de oliebollenkraam en een snoepkraam.

Sportiviteit:

Op zaterdag vinden er twee sportieve activiteiten plaats, namelijk de Kennedymars en de St. Bavoloop. De Kennedymars vertrekt vanuit de Koutershof (en komt hier ook weer aan). De St. Bavoloop heeft verschillende onderdelen, zoals de rollaterloop, kinderloop en een wedstrijdloop van 2,9 – 5 en 10 km. De start en finishplaatsen zijn in de St. Bavostraat (afhankelijk van de afstand).

Muziek:

Tijdens kermiszondag geeft St. Cecilia ook altijd een concert. Dit concert vindt buiten plaats. Tijdens dit concert hoort u de verschillende onderdelen van de vereniging.

Lindekensplein:

Naast de kermis op het Kennedyplein is de centrale plaats van dit zomerweekend het Lindekensplein. De gezamenlijke horeca in Rijsbergen (Vrolijk Rijsbergen) organiseert hier verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit is uiteraard in samenwerking met de verschillende organisaties, die dit weekend festiviteiten organiseren.

Eenmalig in 2022:

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van St. Cecilia wordt er op zondag 19 juni een dorpsbrunch georganiseerd.

Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.