Nieuwjaarsconcert

Muzikaal het jaar in

Jaarlijks op de eerste zondag in het nieuwe jaar organiseert St Cecilia haar Nieuwjaarsconcert.

Nieuwjaarsconcert 2023:

St. Cecilia plays favorites ft. Solist Bart van der List

Op zondagmiddag 8 januari 2023 hield St. Cecilia weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert. Dit concert heeft meerdere jaren geen doorgang gevonden op de eerste zondag van januari. Echter nu stond de Jeugdband en de Concertband onder leiding van John Curfs klaar om wederom een gevarieerd, verrassend muzikaal programma te laten horen. De Concertband heeft namelijk, na de succesvolle uitvoering tijdens RICH in november j.l. een volledig nieuw programma ingestudeerd in zeer korte tijd.

Om 13.30 uur startte de Jeugdband onder leiding van Iris van Campen gevolgd door de Concertband. Zoals de titel zegt een breed programma, waarbij ook Bart van de List enkele nummers ten gehore bracht.

Algemene Informatie:

Het nieuwjaarsconcert is een vast onderdeel in het jaarprogramma van St. Cecilia. Aan het begin van het nieuwe jaar vindt er een concert plaats in de Koutershof. Het concert is vaak, voor vele bezoekers, een gelegenheid om elkaar een mooi jaar toe te wensen.

Voor de vereniging is het concert de start van een nieuw muzikaal. Met dit concert wil de vereniging laten horen en zien wat ze de afgelopen periode heeft gerepeteerd. De insteek van het concert is om vooral herkenbare, moderne muziek te laten horen. Daarnaast wil de vereniging dan ook iets extra’s bieden, zo zijn er de afgelopen jaren diverse solisten geweest. Deze solisten brengen het concert naar een hoger muzikaal niveau.

Tijdens het concert laat de gehele vereniging zich zien en horen, naast de concertband presenteren ook de jeugdband en de amv (algemene muzikale vorming)groep zich.

Het nieuwjaarsconcert is een traditie, zoals voor vele orkesten, welke al vele jaren teruggaat. Ook bij St. Cecilia zien we hierin wel een professionalisering. In het begin was het nieuwjaarsconcert vooral iets voor de mensen, die dicht bij St. Cecilia stonden (zoals echtgenoten, bestuursleden, college van B&W), inmiddels is het uitgegroeid naar een volwaardig evenement waarbij een ieder van harte welkom is.