Docenten

Saxofoondocent
Ellis Bastiaanssen

Ik ben Ellis Bastiaanssen, 21 jaar en ik mag de saxofoon en AMV lessen geven. Mijn eerste kennismaking met blaasmuziek was op de basisschool tijdens het project ‘Blaasmuziek is cool!’. Ik wist toen al meteen dat de saxofoon mijn instrument was. Sindsdien heb ik saxofoonles op de Nieuwe Veste in Breda.

Ik speel zowel alt-saxofoon als tenor-saxofoon. Met veel plezier speel ik in diverse bandjes, zoals bij BB De Bielopers en Bende Betoeterd. Bij BB Jeugdleut ben ik ooit begonnen en inmiddels ben ik daar de vaste repetitor.

In 2020 ben ik begonnen met de opleiding docent muziek aan Fontys Hogeschool voor de kunsten. Ik vind het erg leuk om de kennis over en de liefde voor muziek door te geven aan anderen.

Trompetdocent
Bart van der List

Ik begon met trompet spelen toen ik nog maar 7 jaar oud was. Omdat ik nog klein was mocht ik beginnen op de cornet en dat werd later de trompet. Ik kom zelf uit Rijsbergen en heb dan ook altijd gehad bij harmonie Sint Cecilia, hoe leuk dat ik daar zelf nu les mag geven!

Ik heb altijd les gehad van Jürgen van Nijnatten, tot ik naar het Conservatorium ging. Daar heb ik in 2020 mijn studie Jazz Trompet afgerond aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts). Sinds 2018 ben ik werkzaam als trompetdocent  en als dirigent, voor verschillende big bands. Vanaf het begin van mijn studie aan Codarts ben ik werkzaam als trompettist.

Inmiddels ben ik trompetdocent bij verschillende muziekverenigingen, muziekscholen en verzorg ik trompetlessen namens Leerorkest Drechtsteden op scholen. Sinds 2019 ben ik de trompetdocent bij harmonie Sint Cecilia.

Als trompettist ben ik te horen en te zien op allerlei nationale en internationale podia en festivals, als invaller of vast bandlid. Zo speel ik bijvoorbeeld bij Marlon Pichel, Valvetronic, Filet au Fonque en heb ik onder andere gespeeld met: Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Re:Freshed Orchestra, Jeangu Macrooy, Berget Lewis, NONA en Son Mieux.

Daarnaast ben ik mede-oprichter en lead-trompettist van het Dutch Jazz Collective. Ook speel ik in allerlei blazerssecties en vul ik mijn uren ook nog als sessie-muzikant.

Bij mijn lessen gaat het in de basis om trompet spelen, maar ben ik ook bezig met de algehele ontwikkeling als muzikant. Er wordt uiteraard gewerkt aan de techniek, maar bijvoorbeeld ook aan het lezen en schrijven van muzieknoten, het trainen van het muzikaal gehoor, samenspel en het ontwikkelen van het creatieve vermogen van de leerling.

Door mijn werk als all-round trompettist kan ik goed inspelen op de interesses van de leerling. Bij de gevorderde leerling ga ik dieper in op zaken als harmonie, gehoortraining, techniek maar bijvoorbeeld ook improvisatie (wanneer gewenst).

Drumdocent
Peter Scheffer

Ik ben Peter Scheffer, 37 jaar en geboren en getogen te Breda. Inmiddels woon ik sinds 2017 in Rijsbergen. Hier woon ik samen met mijn lieftallige verloofde Birgit en ons zoontje Wolf.

Op mijn negende begon ik met piano spelen, wat ik nog steeds met plezier doe, maar ik wilde altijd al drummen. Uiteindelijk pakte ik de stokken pas op rond mijn 19de. Toen ik eenmaal zo’n 5-6 jaar super fanatiek drumde ben ik begonnen met lesgeven. Vandaag de dag doe ik dat nog altijd erg graag.

Ik speel allerlei stijlen, van akoestisch/latin tot extreme metal. Mijn huidige eigen (metal-)band heet Soliton. Ik ben met name drummer/docent van beroep, maar doe daarnaast meer. Ik schrijf ook muziek, ontwerp huisstijlen, teken mijn eigen comic en schrijf game gerelateerde artikelen voor mijn eigen site: www.retrogamepapa.nl

Fluitdocente
Iris van Campen

Ik ben Iris van Campen, 21 jaar en ik geef de fluitlessen.

Ik heb de dwarsfluit altijd al een fantastisch mooi instrument gevonden. Op mijn 6e ben ik begonnen met dwarsfluit spelen.

Na een aantal jaar Conservatorium (vooropleiding en het eerste jaar) ben ik overgestapt naar de PABO in Breda. Ik wilde van kleins af aan al lesgeven. De combinatie van lesgeven en fluiten vind ik geweldig.

Zelf vind ik het spelen in een orkest het leukst. Het magische gevoel wanneer je met z’n alle op het podium zit: licht uit, spot aan!

Ik hoop anderen ook dit magische gevoel te kunnen geven tijdens mijn fluitlessen. Meld je vooral eens aan voor een proefles!