AMV / Lessen

AMV Informatie

Samen muziek maken, zingen, een start met noten leren lezen: de AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) bieden een muzikale basis voor ieder kind. De lessen kunnen gevolgd worden in groep 4 en 5 van de basisschool.

Jaar 1

In het eerste jaar worden de lessen om de week op woensdagmiddag – aansluitend na school – gegeven. De kinderen maken kennis met verschillende soorten instrumenten, leren samen te musiceren (ritmisch én melodisch) en leren ook de basis van het vastleggen van muziek. Hoe schrijf je nu een liedje op? Ze leren o.a. wat een notenbalk is, de verschillen tussen een kwartnoot, halve noot, achtste noot en hele noot en maken kennis met de G-sleutel. Dit alles gebeurt spelenderwijs. We maken gebruik van het lichaam (bodypercussie), de stem (zingen), ritme-instrumenten, boomwhackers, melodica’s en ukeleles. Af en toe komt er een instrument ‘op visite’ dat de kinderen dan ook uit mogen proberen.

Docent: Niels van Dorst

Jaar 2

Het tweede jaar AMV borduurt voort op de stof van het eerste jaar. Naast verschillende instrumenten komen nu ook verschillende stijlen muziek aan de orde. Er komen nieuwe instrumenten op bezoek en de speelstukken en liedjes worden uitdagender (bijv. liedjes in andere talen). Tenslotte wordt ook de theoretische kennis uitgebreid.

De lessen hebben een actief karakter en worden om de week op woensdagavond gegeven.

Docent: Niels van Dorst

De kosten van de AMV groepenzijn € 57,50 per jaar en dienen per automatische incasso voldaan te worden.

Mocht je meer informatie willen hebben dan kun je een mailtje sturen naar

opleiding@sintceciliarijsbergen.nl

Lessen Informatie

De vereniging heeft een eigen muziekopleiding waarbij er lessen worden aangeboden op de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, bariton, slagwerk, gitaar (beperkt) en keyboard (beperkt). Het is mogelijk om voor een klein bedrag een instrument te huren via de vereniging.

Naast de lessen op een instrument, worden er ook theorielessen gegeven. De leerlingen worden op deze manier klaargestoomd om hun muziekexamen te doen. (Hafabra muziekexamens A,B,C,D)

De opleiding van st. Cecilia is niet alleen voor de jeugd, alle leeftijdsgroepen zijn welkom.