Activiteiten

Samen met plezier

We streven er wel naar om de jeugdband diverse keren op te laten treden als ook de Concertband optreedt.

 

De opleiding en de jeugdband hebben verschillende activiteiten. Het programma wisselt per jaar en is afhankelijk van het aantal leden in de opleiding. We streven er wel naar om de jeugdband diverse keren op te laten treden als ook de Concertband optreedt.

De verschillende activiteiten:

Voorspeelavond:
Tijdens deze avond laat ieder lid van de opleiding individueel, in tweetallen of in een klein groepje horen wat hij / zij kan spelen. Dit optreden is voor ouders, broertjes / zusjes, opa’s en oma’s. Het idee is om zo te laten horen, wat een ieder kan en daarnaast een mooie ervaring om te zien hoe het is om op te treden.

Concerten:
De Jeugdband repeteert wekelijks en werkt zo toe naar verschillende concerten. Een aantal concerten zijn jaarlijks, zoals het optreden tijdens het kermisweekend, het HOT concert (Harmonie on Tour) en het Nieuwjaarsconcert. Tijdens deze optredens is de jeugdband het voorprogramma van de Concertband. De AMV groepen treden soms ook op bij deze evenementen. Het is echter afhankelijk van het programma en hoeveel leden er aanwezig zijn of het passend is. Daarnaast wordt de Jeugdband weleens uitgenodigd om ergens op te treden. Er wordt op dat moment gekeken of het past in het programma. Denk hierbij aan optredens op een kerstmarkt, een open dag op de basisschool, etc..

Samenwerking met St. Bavoschool:
Een keer per jaar wordt er op school een middag georganiseerd met verschillende instrumenten (hout, koper en drum). De leraren van de muziekopleiding bieden deze middag aan, zo kunnen alle leerlingen kennismaken met verschillende instrumenten van onze vereniging. Daarna is er de mogelijkheid om proeflessen te volgen bij de vereniging (en uiteraard de mogelijkheid om vervolgens de lessen te volgen en lid te worden van de vereniging)

Sjors Creatief:
Ieder jaar worden er op de scholen boekjes uitgedeeld met het aanbod van Sjors Sportief (www.sjorssportief.nl) . Via dit aanbod is er de mogelijkheid om deel te nemen aan individuele proeflessen voor de verschillende instrumenten (met een kleine bijdrage van €15,00). Deelname aan een proefles AMV is gratis. Deze proeflessen worden aan het einde van het schooljaar in overleg met ouders en docenten ingepland.

 

Daarnaast zijn er een aantal leuke activiteiten voor iedereen van de muziekopleiding:

Bij de start van het seizoen gaat de gehele opleiding naar een attractiepark. Dit is gewoon een gezellige activiteit, waarbij het vooral gaat om de gezelligheid en om elkaar zo beter te leren kennen. Uiteraard vragen we voor deze dag ook de docenten van de opleiding mee.

Het rondje over de kermis; op kermismaandag mogen de leden van de muziekopleiding een rondje maken over de kermis. Immers St. Cecilia organiseert al vele jaren de kermis. Kortom gewoon een leuke ontspannende activiteit voor de jeugdleden van de vereniging.

De afsluiting van het seizoen / teerdag, de invulling hiervan verschilt de laatste jaren nogal eens. Dit komt doordat de vereniging hierin momenteel ook wisselt van activiteit. Doel is om in ieder geval om het seizoen gezellig af te sluiten. De afgelopen jaren is er zo een dagje naar de Menmoerhoeve gegaan of een barbecue georganiseerd.