Nieuwjaarsconcert

Muzikaal het jaar in

Jaarlijks op de eerste zondag in het nieuwe jaar organiseert St Cecilia haar Nieuwjaarsconcert.

Het nieuwjaarsconcert is een vast onderdeel in het jaarprogramma van St. Cecilia. Aan het begin van het nieuwe jaar vindt er een concert plaats in de Koutershof. Het concert is vaak, voor vele bezoekers, een gelegenheid om elkaar een mooi jaar toe te wensen.

Voor de vereniging is het concert de start van een nieuw muzikaal. Met dit concert wil de vereniging laten horen en zien wat ze de afgelopen periode heeft gerepeteerd. De insteek van het concert is om vooral herkenbare, moderne muziek te laten horen. Daarnaast wil de vereniging dan ook iets extra’s bieden, zo zijn er de afgelopen jaren diverse solisten geweest. Deze solisten brengen het concert naar een hoger muzikaal niveau.

Tijdens het concert laat de gehele vereniging zich zien en horen, naast de concertband presenteren ook de jeugdband en de amv (algemene muzikale vorming)groep zich.

Het nieuwjaarsconcert is een traditie, zoals voor vele orkesten, welke al vele jaren teruggaat. Ook bij St. Cecilia zien we hierin wel een professionalisering. In het begin was het nieuwjaarsconcert vooral iets voor de mensen, die dicht bij St. Cecilia stonden (zoals echtgenoten, bestuursleden, college van B&W), inmiddels is het uitgegroeid naar een volwaardig evenement waarbij een ieder van harte welkom is.